Aviaja-Lyberth-Hauptmann

Aviaja Lyberth Hauptmann

Vi er glade for at meddele, at Aviaja Lyberth Hauptmann vil holde et spændende oplæg på Future Greenland 2024.

Aviaja Lyberth Hauptmann (hun/hende, inuit fra Vestgrønland) er assisterende professor på Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet, og Københavns Universitet. Aviaja arbejder med at skabe forståelse for den mikrobiologiske, kulturelle og sociologiske vigtighed af oprindelige fødevarer i Grønland og driver arbejdet med at udvikle Grønlands første universitetsuddannelse indenfor naturfag: SILA bachelorgrad i biologi.

Ved ungdomskonferencen vil Aviaja opfordre de unge til at reflektere over deres egen forståelse af bæredygtighed, og hvordan dette koncept passer ind i deres daglige liv. Hun ønsker at inspirere dem til at bidrage med deres egne definitioner og erfaringer til debatten om bæredygtighed.

På selve Future Greenland-konferencen vil Aviaja komme ind på nogle af hendes erfaringer fra sin forskning i grønlandsk madkultur. Hun vil diskutere, hvordan lokale traditioner og perspektiver kan udfordre og udvide vores globale forståelse af bæredygtighed, især i kontrast til de dominerende ideer om en plantebaseret kost.