Oplægsholdere 2022

Martin Breum

Hører til Danmarks førende iagttagere af udviklingen i Arktis og Rigsfællesskabet mellem Danmark, Grønland og Færøerne. Han har skrevet flere bøger om Arktis og Grønland. Martin Breum er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 1982, og har siden arbejdet som journalist bl.a. på Information, månedsbladet PRESS og TV-avisen, som korrespondent og kursusleder gennem fem år i Afrika og som vicedirektør i International Media Support. Han fungerede fra 2003 – 2014 som vært på DR2’s nyhedsprogram Deadline. Martin Breum er fast mødeleder/moderator på Future Greenland konferencerne.

Maja Motzfeldt-Haahr

Indehaver af konsulentfirmaet TUC Greenland, som arbejder med medarbejder- og ledelsesudvikling. Har tidligere arbejdet i Air Greenland og Kalaallit Forsikring. Debuterer som mødeleder/moderator på Future Grenland konferencen.

Christian Keldsen

Direktør i Grønlands Erhverv (GE) siden 1. november 2020. Tidligere kommerciel direktør i Air Greenland. Medstifter af konsulentvirksomheden Visiobox Consulting i Nuuk, som arbejder med ledelses- og strategiudvikling i den offentlige og private sektor. Christian Keldsen er uddannet cand.jur. og honorær konsul for England og Nordirland.

Download præsentation

Mute Bourup Egede

Formand for Naalakkersuisut siden 23. april 2021. Formand for partiet Inuit Ataqatigiit siden 2018. Medlem af Inatsisartut siden 2015. Mute Bourup Egede har læst kultur- og samfundshistorie på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet.

Lars Løkke Rasmussen

Tidligere statsminister. Medlem af Folketinget uden for folketingsgrupperne. Stifter af partiet Moderaterne. Tidligere formand for partiet Venstre. Lars Løkke Rasmussen er uddannet cand.jur. Han er tidligere amtsborgmester i Frederiksborg Amt, tidligere sundhedsminister og tidligere  finansminister.

Martin Lidegaard

Medlem af Folketinget, næstformand for Radikale Venstres folketingsgruppe. Bl.a. ordfører for sager vedr. Grønland opg Færøerne. Martin Lidegaard er uddannet cand.comm. Tidligere udenrigsminister og tidligere klima-, energi- og bygningsminister.

Aaja Chemnitz Larsen

Medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit siden 2015. Formand for Folketingets Grønlandsudvalg. Medlem af Inatsisartut 2014-2018. Aaja Chemnitz Larsen er uddannet cant.scient.adm.

Carl Bildt

Tidligere statsminister i Sverige 1991-1994. Udenrigsminister 2006-2014. Formand for Moderata Samlingspartiet 1986-2001. Carl Bildt var i 1995 EU’s fredsmægler i det tidligere Jugoslavien; han deltog samme år i forhandlingerne, der førte til Daytonaaftalen og var i 1995-1997 det internationale samfunds høje repræsentant i Bosnien-Hercegovina. 1999-2001 var han FN’s generalsekretærs særlige udsending på Balkan. Carl Bildt har i mange år været yderst aktiv i en række internationale organisationer og tænketanke.

Download præsentation

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør i Dansk Industri (DI) siden august 2019. Tidligere koncerndirektør i SAS, hvor han bl.a. stod i spidsen for virksomhedens udviklings- og transformationsinitiativer samt en række af SAS-gruppens virksomheder. Lars Sandahl-Sørensen har tidligere været seniorrådgiver for en række investeringsselskaber og kapitalfonde, han har været kommerciel direktør på koncernniveau i ISS Group, adm.direktør for Visit Denmark/Danmarks Turistråd, seniorkonsulent i DI’s internationale område og ansat i Udenrigsministeriet. Lars Sandahl-Sørensen har en international uddannelse inden for ledelse, strategi, finansiering og økonomi. Han har boet og arbejdet i bl.a. Japan, Storbritannien, USA og Australien.

Download præsentation

Naaja Hjelholt Nathanielsen

Naalakkersuisoq for Finanser og Ligestilling. Medlem af Inatsisartut for Inuit Ataqatigiit 2009-2016. Naaja Hjelholt Nathanielsen er uddannet cand.psyk. og tidligere direktør for Kriminalforsorgen i Grønland.

Torben M. Andersen

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. Formand for Økonomisk Råd i Grønland. Tidligere formand for Velfærdskommissionen og Økonomisk Råd i Danmark. Torben M. Andersen er uddannet m.Sc. ved London School of Economics og lic.oecon. ved Aarhus Universitet.

Download præsentation

Mia Wagner

Dansk forretningskvinde. Medstifter af virksomheden Nordic Female Founders, som arbejder for større diversitet i det danske iværksætteri. Hun er tidligere adm. direktør for Freeway-koncernen, som driver, ejer og udvikler en række populære websites og portaler og bistår iværksætterne med udvikling af deres selskaber. Mia Wagner er uddannet cand.jur. Hun har siden efteråret 2018 været investor i TV-programmet ”Løvens Hule”, der sendes på DR 1.

Download præsentation

Anne Stampe Olesen

Co-founder hos Nordic Female Founders, der arbejder for at styrke kvinder samt kvinders position i dansk iværksætteri. Investor, bestyrelsesmedlem og/eller formand for en række virksomheder – bl.a. Seamless Basic, Do Donuts, DeSonic, BeautyBoosters, Female Invest, Freeway m.fl. Anne Stampe Olsen har en master i projekt- og forandringsledelse fra Roskilde Universitet og en bachelor i Sports management fra Professionshøjskolen University College Nordjylland.

Download præsentation

Anne Nivika Grødem

Konstitueret direktør for Visit Greenland. Entreprenant iværksætter og blogger om madglæde, sundhed og madspild. Næstformand i bestyrelsen for Visit Greenland og siden marts 2022 konstitueret direktør for virksomheden.

Download præsentation

Johanna a Bergi

Direktør for det færøske flyselskab Atlantic Airways siden 2015. Tidligere direktør for det færøske/islandske rederi Faroe Ship. Johanna a Bergi er uddannet inden for salg og marketing på Den Danske Eksportskole og i virksomhedsledelse på Robert Gordon University i Skotland. Udover lederstillinger har Johanna a Bergi i mange år haft forskellige bestyrelsesposter.

Download præsentation

Jóhan Pauli Helgason

Udviklingsdirektør i Visit Faroe Islands. Har tidligere arbejdet som embedsmand i Færøernes socialministerium, Banedanmark og Færøernes udenrigsministerieum med særligt ansvar for turisme, televæsen og immigration.

Johan Pauli Helgason er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet.

Download præsentation

Vivian Motzfeldt

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, erhverv og handel. Tidligere naalakkersuisoq for uddannelse. Tidligere formand for Inatsisartut. Tidligere formand for Forfatningskommissionen. Næstformand for Siumut. Vivian Motzfeldt er læreruddannet og har en bachelor i kultur- og samfundshistorie.

Jens Frederik Nielsen

Formand for Demokraatit. Medlem af Inatsisartut. Tidligere naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer. Ejendomsmægler. Studier i samfundsvidenskab ved ilisimatusarfik.

Aqqalu Jerimiassen

Formand for Atassut. Medlem af Inatsisartut. Tidligere naalakkersuisoq for erhverv og energi. Tiodligere kommunalbestyrelsesmedlem og 1. viceborgmester i Avannaata Kommunia. Aqqalu Jerimiassen er uddannet serviceøkonom med speciale i turisme.

James Richard Fergusson

Senior Vice President i Barrick Gold, som har guld- og kobberminer i Afrika, Asien, Mellemøsten samt Nord- og Sydamerika. James Ferguson arbejder med Public Affairs og langsigtede investeringsprogrammer i flere lande. Han har tidligere været partner i Deloitte med 28 års erfaring fra det britiske og sydafrikanske marked, og karrieren har bl.a. medført bosættelser i Johannesburg og Moskva. Ferguson er engageret i The International Council on Metals and Mining and the World Gold Council. James Ferguson er kandidat fra Oxford University og medlem af The Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Download præsentation

Michael Jardine

Administrerende direktør for Ironbark Zinc Ltd.

Download præsentation

Elna Heilmann

Formand for lærernes faglige organisation IMAK. Tidlige mangeårig skoleinspektør i Maniitsoq.

Download præsentation

Jacob Nitter Sørensen

Adm. direktør i Air Greenland. Tidligere flyvechef, træningsansvarlig og chefpilot i flyselskabet. Jacob Nitter Sørensen er uddannet pilot og master i Air Transport Management fra City University of London.

Download præsentation

Sideevents dag 1

Download præsentationer

Sideevents dag 1

Download præsentationer