Karen Ellemann

Aaja Chemnitz

Aaja er formand for Arktiske Parlamentarikere og medlem af Folketinget siden 2015 pva. IA. Hun er tidligere medlem af Inatsisartut, Børnetalsmand, direktør i Kommuneqarfik Sermersooq og Associate Expert i FN i New York. 

Aviaja Lyberth Hauptmann

Aqqalu Jerimiassen

Formand for Atassut og Medlem af Inatsisartut

Britta Keldsen

Britta Keldsen er advokat og partner i Arctic Law, hvor hun beskæftiger sig primært med erhvervsretlige forhold i Grønland for både grønlandske og internationale klienter. Britta har drevet selvstændig virksomhed i Grønland siden 2012, og har været advokat siden 2010. Britta er engageret i det grønlandske erhvervsliv som bestyrelsesmedlem i flere grønlandske virksomheder og er derudover forperson for det Grønlandske Ligestillingsråd, der arbejder med kønsligestilling i Grønland.

Christian Keldsen

Direktør i Grønlands Erhverv siden 1. november 2020. Tidligere kommerciel direktør i Air Greenland. Medstifter af konsulentvirksomheden Visiobox Consulting i Nuuk, som arbejder med ledelses- og strategiudvikling i den offentlige og private sektor.

Christian Keldsen er uddannet cand.jur. og honorær konsul for England og Nordirland.

Christian Vintergaard

Christian Vintergaard er CEO for Fonden for Entreprenørskab og bestyrelsesmedlem for Fonden for Entreprenørskab Kalaallit. Han er en del af flere bestyrelser og rådgivende udvalg for private organisationer, NGO’er og offentlige institutioner. Hans karriere har været dedikeret til at forene forskellige fagfolk inden for iværksætteri, ny teknologi, forretningsstrategi, økonomisk vækst og politik i både private og offentlige organisationer. Med omfattende international erfaring, især fra USA, har han et stort netværk og er anerkendt som ekspert inden for iværksætteri og teknologi for unge, både nationalt og internationalt.

Elna Heilmann

Elna har været forkvinde for IMAK siden 1. januar 2022.

Hun er født og opvokset i Maniitsoq og blev uddannet lærer i 1996.

Hun har desuden været skoleinspektør i 15 år på Atuarfik Kilaaseeraq i Maniitsoq

Emile Hertling Péronard

Emile Hertling Péronard er en Oscar-nomineret grønlandsk filmproducer, som med produktionsselskaberne Ánorâk Film og Polarama Greenland har produceret og udsendt grønlandske film på filmfestivaler som Cannes, Venedig, Berlinale og Sundance. I mere end et årti har han arbejdet for at forbedre vilkårene i den grønlandske filmbranche, og han sidder i bestyrelserne for Arctic Indigenous Film Fund og ARTEF – The Anti-Racism Taskforce for European Film.

Emma Kate Hopkins

Emma har været britisk ambassadør til Rigsfællesskabet siden 2020. Før hendes udnævnelse i Danmark var hun ambassadør i Bulgarien. Hun er uddannet jurist og har bl.a. arbejdet med immigration og asyl, EU-ret og indre anliggende, international strafferet, organiseret kriminalitet såvel som vold mod kvinder.

Eva Skeel Nolsø

Eva Skeel Nolsø er en erfaren leder med speciale i bæredygtighed, marketing og organisationsudvikling. Hun er CMO hos Føroya Tele, og hvor hun i arbejdet med at drive organisatorisk succes trækker på sin baggrund inden for produktudvikling, marketing og HR. Eva er uddannet cand.mag. i Business Administration and Psychology fra Copenhagen Business School og har en baggrund fra bankverdenen, hvilket bringer en blanding af akademisk ekspertise og praktisk erfaring til hendes lederrolle.

Frederikke Antonie Schmidt

Frederikke Antonie Schmidt har stiftet virksomheden roccamore med en mission om at få flere kvinder til at stå stærkt og tage deres plads i verden. Roccamore laver smukke høje hæle, med såler der former fødderne til at gå så anatomisk korrekt som muligt. Håndlavede i Italien og videnskabeligt testet af Hvidovre Hospital.

Roccamore startede i december 2014 med en online Crowdfunding kampagne på platformen Kickstarter og solgte 306 par sko. I 2021 solgte roccamore 30.000 par sko og vandt både E-handelsprisen for bedste B2C virksomhed under 100 mio. samt Børsen Gazelle og Gazelle Regionsvinder i København.

Frederikke sidder desuden i ByFounders Collective, Repræsentantskabet for Kolding Designskole og var i 2021 Formand for regeringens Genstartsteam for Mode og Tekstil.

Hanne Danielsen

Direktør for Siu-Tsiu.

Tidligere adm. Direktør for den Socialøkonomisk virksomhed Grennessminde.

Arbejdet mange år i mediebranchen som journalist og senere adm. Direktør. Professionelt bestyrelsesmedlem og MBA.

Inooraq Brandt

Direktør, Rambøll Grønland

Jacob Nitter Sørensen

Administrerende Direktør, Air Greenland

Jens Frederik Nielsen

Formand for Demokraatit og Medlem af Inatsisartut

Jens Heinrich

Jens Heinrich, repræsentationschef, Grønlands Repræsentation i København – uddannet fra Ilisimatusarfik, cand.mag og Ph.D. (afhandling om Eske Brun og det moderne Grønlands tilblivelse).

Jess G. Berthelsen

Jess G. Berthelsen har været Forbundsformand i SIK i 33 år. Derudover er han Bestyrelsesformand i bl.a. Pensionskassen SISA, Sulisartut Højskoleat i Qaqortoq og medlem af bl.a. Grønlands Skatteråd, Grønlands Økonomiske Råd og Det Nationale Erhvervs- og Arbejdsmarkedsråd.

Kalistat Lund

Kalistat Lund er Naalakkersuisoq for landbrug, selvforsyning, energi og miljø.

Han har haft forskellige politiske hverv i Grønland sideløbende med sin karriere som helikopterpilot.

Kalistat har haft adskillige politiske poster gennem sin karriere, herunder som borgmester i Narsaq Kommune fra 1997 til 2001 og som medlem af Inatsisartut fra 2013 til 2017. Han var desuden suppleant i Inatsisartut fra 2004 til 2006, og Formand for Selvstyrekommissionen i samme periode.

Krissie Berthelsen Winberg

Krissie har været Formand for Grønlands Erhverv siden maj 2023. Hun er desuden medejer og direktør i Pascucci & Esmeralda i Nuuk.

Krissie er opvokset i Qeqertarsuaq og Danmark og har været selvstændig siden 2001. Hun er uddannet psykoterapeut og coach og har læst sociologi på Københavns Universitet.

Lee Lipton

Efter at have ledet netværksstrategi, ruteplanlægning og forretningsudvikling for flyselskaber og lufthavne i Canada, USA og Europa i 25 år, er Lee i øjeblikket Senior Vice President, Aviation Strategy hos ASM, den globale konsulentarm i Aviation Week Network.

Hans flyselskabserfaring omfatter ledende netværksplanlægning og flyveplanlægningsfunktioner hos WestJet, Aer Lingus og Southwest Airlines. Lee har også været på lufthavnssiden af bordet og var ansvarlig for udvikling af lufttjenester for den Vancouver-baserede Vantage Airport Groups netværk af 10 lufthavne i Europa, Storbritannien og Amerika.

I dag arbejder Lee med lufthavne, flyselskaber, infrastrukturinvestorer, regeringer og andre industrikunder inden for flyselskabsplanlægning, ruteudvikling, lufthavnstransaktioner og luftfartsrelateret økonomisk udvikling. Han er også gæsteforelæser i flyselskabers netværksplanlægning ved University of British Columbia Sauder School of Business

Louise Lynge Berthelsen

Serieiværksætter, forfatter og designer.

Nomineret til Nordisk Ministerråds miljøpris 2022.

Bestyrelsesmedlem og butiksejer i Nuuk. 

Mads Qvist Frederiksen

Direktør, Arctic Economic Council

Maja Motzfeldt-Haahr

Konferencier.

Indehaver af konsulentfirmaet TUC Greenland, som arbejder med medarbejder- og ledelsesudvikling.

Har tidligere arbejdet i Air Greenland og Kalaallit Forsikring.

Merete Lindstrøm

Konferencier.

Merete Lindstrøm er koncern kommunikationschef i Royal Greenland.

Hun har tidligere været journalist på Danmarks Radio, KNR og senest på Sermitsiaq.AG som webredaktør.

Merete har desuden en fortid indenfor salg og marketing.

Mie S. Winding

Grønlands Naturinstitut

Mininnguaq Kleist

Departementchef, Departementet for Udenrigsanliggender og Selvstændighed.

Múte B. Egede

Formand for Naalakkersuisut siden 23. april 2021. Formand for partiet Inuit Ataqatigiit siden 2018. Medlem af Inatsisartut siden 2015.

Mute Bourup Egede har læst kultur- og samfundshistorie på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet.

Naaja H. Nathanielsen

Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling.

Medlem af Inatsisartut for Inuit Ataqatigiit 2009-2016.

Naaja Hjelholt Nathanielsen er uddannet cand.psyk. og tidligere direktør for Kriminalforsorgen i Grønland.

Palle Christiansen

CEO, Anori A/S

Pernille Louise Klausen

Rådgiver og Chefkonsulent i Rambøll Danmark

Pernille Lohmann

Direktør, DLR Kredit

Peter Christian Kjærgaard Vesborg

Peter Vesborg er professor på DTU Fysik, hvor han forsker i katalytisk omsætning og lagring af energi samt solceller, og lagring af solenergi.

Som barn byggede Peter sit første elektriske solpanel og som PhD projekt lavede han fotokatalytisk energilagring (kunstig fotosyntese). Efter en postdoc på Stanford stiftede Peter et start-up firma baseret på en unik teknologi til storskala solcelleanlæg. Ved siden af sit professorat, er Peter i dag også videnskabelig direktør for The VILLUM Power-to-X accelerator (VPX), der understøtter power-to-x spinouts in spe.

Pilu Samuelsen

Sekretariatschef i Siu-Tsiu.

Tidligere skoleleder for Nuuks Internationale Friskole samt afdelingsleder i Institut for Læring.

Tommy Ahlers

Iværksætter.

Tidligere Minister for Uddannelse og Forskning og medlem af Folketinget for Venstre.

Torben M. Andersen

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet. Formand for Økonomisk Råd i Grønland. Tidligere formand for Velfærdskommissionen og Økonomisk Råd i Danmark.

Torben M. Andersen er uddannet m.Sc. ved London School of Economics og lic.oecon. ved Aarhus Universitet.

Victoria Qutuuq Buschman

Miljø- og klimakonsulent, ICC Greenland

Karen Ellemann

Karen Ellemann er politiker og nuværende generalsekretær i Nordisk Ministerråd, hvor hun tiltrådte den 1. januar 2023. Karen Ellemann har en fortid som minister i flere regeringer, blandt andet som minister for nordisk samarbejde af to omgange (fra 2010 og 2017), social- og indenrigsminister (fra 2009 og 2015) samt ressortminister for både fiskeri (2017), ligestilling (2016) og miljø (2010). Hun var senest medlem af Folketinget for partiet Venstre